Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

понеділок, 10 серпня 2020 р.

«Куала-Лумпур – Всесвітня столиця книги 2020»

Інформаційно-бібліографічний відділ нашої бібліотеки підготував пам'ятку з циклу «Є на світі місто…» «Куала-Лумпур – Всесвітня столиця книги 2020».

Місто Куала-Лумпур обране 20-тою книжковою столицею світу через великий акцент на інклюзивній освіті, розвиток освіченого суспільства та доступне читання для всіх верств населення. 

Куала-Лумпур – столиця Малайзії, є одним з найбільших мегаполісів Південно-Східної Азі. Місто засноване в 1857 році, розташоване на південному заході півострова Малакка в зоні екваторіального клімату, тому цілий рік погода там однаково спекотна. 

У літературному перекладі назва Куала-Лумпур означає «злиття мутних вод». Ця назва походить від злиття двох річок - Гомбак і Кланг, яке проходить в історичному центрі міста. Завдяки динамічному розвитку економіки та інновацій, місто приваблює іноземців з усього світу. Куала-Лумпур — дуже зелене місто. В центрі багато парків і садів, а також невеликих рекреаційних зон. 

Пам'ятка знайомить читачів з основними визначними місцями Куала-Лумпур: https://ru.calameo.com/read/0024156952c37925c92ee







Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар