Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

понеділок, 5 жовтня 2020 р.

Онлайн-подорожі світовими та українськими музеями | Національний музей Кореї

Сьогодні ми з вами, дорогі друзі, відвідаємо найбільший історичний і художній музей, а також культурний центр Республіки Корея. 

На території Сеула розташований Національний музей Кореї. Він займає шосте місце за розмірами серед усіх музеїв у світі. Тут зберігаються експонати, які показують історію країни й цікаві культурні знахідки. Також на території музею розташовано театр Йон, є кілька кафе і ресторанів, можна відвідати сувенірні магазини.

Національний музей Кореї розташований в центрі Сеула, на території Сімейного парку Енсан. Музей створений в 1945 році, ядром його колекції стали зібрання цінностей Музею імператорського палацу, заснованого в 1909 році королем Сунджон, і Японського урядового музею, який існував в період японської окупації Кореї. 


Під час Корейської війни 1950-1953 років велика частина музейної колекції була евакуйована в Пусан, після повернення в Сеул музей кілька разів міняв своє місце розташування, поки у 2005 році не переїхав у спеціально побудований для нього сучасний будинок. 

Колекція музею налічує понад 150000 експонатів, постійна експозиція займає 3 поверхи і складається з 6 тематичних галерей.


Експозиції Національного музею Кореї


На першому поверсі розташована галерея доісторичної та античної історії, в її 11 виставкових залах представлені 7525 експонатів, починаючи з доісторичних часів до епохи Південного і Північного королівств. Тут знаходиться галерея середньовіччя і сучасності, що складається з 9 виставкових залів, присвячених культурній спадщині династій Горье і Чосон (всього 1800 експонатів). 

У залі історичної галереї можна побачити головний експонат - корейський алфавіт Хонгиль. Тут відмінно відстежується процес формування корейської писемності й способи передачі слів, можна познайомитися з одним із найдавніших документів, який був надрукований за допомогою дерев'яних гранок.


Другий поверх займають галерея пожертвувань, що складається з 11 виставкових залів з 1400 експонатами, переданими в дарунок музею колекціонерами, а також галерея образотворчого мистецтва, розділена на зали живопису, каліграфії, буддистського живопису, дерев'яних і лакованих виробів. 

На третьому поверсі розташовані галерея азіатської культури, експозиція якої знайомить з культурою Китаю, Японії, Індонезії і країн Центральної Азії, а також галерея скульптури і ремесел - в 7 залах розміщені 710 реліквій.


Серед експонатів музею кілька національних скарбів Кореї - золота корона з гробниці Небесного коня в Кенджу, статуя Замислений Бодхісатва, датована VII століттям, порцелянове кадило XII століття, десятиповерхова пагода храму Кьонсхонса, побудована в 1348 році. 

На відкритій виставковій площі перед музеєм розміщені кам'яні пагоди, стовпи, ліхтарі, скульптури, пам'ятники і надгробні плити.


У музеї є бібліотека, Дитячий музей, театр, концертний зал, лекторій, сувенірний магазин, ресторан і кафе, проводяться тимчасові і тематичні виставки, семінари, розроблені освітні програми для дітей і дорослих. 

Національний музей Кореї входить до першої двадцятки найбільш відвідуваних художніх музеїв світу, щорічно його відвідують близько трьох мільйонів чоловік.











Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар