Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

суботу, 15 січня 2022 р.

Виставка-інсталяція «Капелюшки для попелюшки» | До дня головного убору

Сьогодні, 15 січня, світ святкує День капелюха, а саме день народження капелюха циліндра. А ви знали, що  така проста деталь в гардеробі має свій особистий день в році? Наша бібліотека не може пройти осторонь цього цікавого свята, тому ми організували інсталяцію «Капелюшки для попелюшки» та пропонуємо дізнатися історію появи цього головного убору.


15 січня 1797 р. 
лондонський галантерейник Джон Етерінгтон вийшов зі свого магазину на Стренд в сутінковий час. На ньому був одягнений капелюх власного дизайну. Новий головний убір у вигляді труби на голові капелюшного торговця став для англійців сенсацією. Тодішні газети писали: 
«Враження від капелюха на перехожих було жахливим. Багато жінок, побачивши цей  дивний предмет, втрачали свідомість, діти кричали... ». 
А сам Етерінгтон був заарештований і доставлений до лорд-мера, який за порушення громадського порядку засудив його до штрафу в 500 фунтів стерлінгів. Але незабаром циліндр був «помилуваний», і в 1848 році цей капелюх надягли монархісти, чиновники і навіть поліцейські. І саме ця прогулянка по лондонській набережній 15 січня 1797 р. стала датою народження нового напрямку моди.




Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! 
Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар