Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

четвер, 4 серпня 2022 р.

Онлайн презентація книги «Українська державність: історико-правничі нариси» | Відео


Запрошуємо переглянути онлайн презентацію книги «Українська державність: історико-правничі нариси», яку провела Всеукраїнська правозахисна організація «Меморіал» імені Василя Стуса з нагоди Дня Української Державності.

Це видання є колективною працею – збіркою 22 нарисів відомих українських правників, філологів, істориків права та церкви. В основу історико-правничого дослідження покладено концепцію безперервності та спадкоємності української державності від ІХ ст. і дотепер. Нариси присвячені ціннісним і теоретичним засадам української державності, її символам та атрибутам, витокам та етапам становлення і розвитку.

Нариси мають науково-популярний характер. Вони у доступній формі розкривають читачеві результати багаторічних досліджень низки архівних матеріалів і формують цілісне уявлення про ціннісні засади та сутність української державності, її генезу через призму досвіду державотворення.

Нариси доповнюють понад 500 ілюстрацій, серед яких портрети постатей-символів україн ської державності, а також унікальні зображення графіті Софії Київської та картини видатних художників України.

Видання розраховане на широке коло читачів, які цікавляться історією української державності, зокрема студентів і краєзнавців.

Книга узагальнює результати наукових досліджень 1991-2021 рр., продовжує і змістовно доповнює фотолітопис «Українська державність: витоки, етапи становлення та розвитку» (2019 р.).

Читачі та колектив бібліотеки ім. М. Костомарова щиро вдячні представникам «Меморіалу» Ігорю Якубовському та Ользі Середі за титанічну працю та участь у заході.





Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! 
Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).


Немає коментарів:

Дописати коментар