Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

понеділок, 10 грудня 2018 р.

Великий Футбол вітає!

За рішенням Організації Об’єднаних Націй 10 грудня оголошено Всесвітнім Днем футболу. А пов’язано це з тим, що у всьому світі постійно зростає інтерес людей різного віку та національностей до цієї захопливої гри. 

Тому сьогодні шанувальники футболу відзначають свій «професійний» день. Для багатьох мільйонів це не просто гра, а стиль життя. І, звичайно, у цей день на честь свята, проводиться безліч футбольних заходів. Ми також не залишились осторонь цього дійства та завітали до шанувальників футболу – учнів 7-го класу СШ № 95.

Офіційна дата появи футболу з правилами та Футбольною асоціацією з’явився у Лондоні 1863 року. Хоча історичні документи свідчать, що претендентів на прообраз футболу доволі багато. Це: Стародавній Рим та Греція, Середньовічна Італія та навіть ацтеки. У цих народів були ігри зі схожими до сучасного футболу рисами. 

Для гри у футбол в давнину використовували м'ячі виготовлені із сечових міхурів свійських тварин, але такий м’яч швидко псувався. Та на початку 20 століття якість футбольних м’ячів суттєво поліпшилась, камера виготовлялась з міцної гуми та могла витримувати високий тиск. А з кінця 1980-х синтетика повністю замінила натуральну шкіру для м’ячів.

На ці та багато інших запитань учні мали змогу знайти відповіді за допомогою вікторини «Що ти знаєш про футбол?», яка допомогла їм подивитися на футбол не тільки як на 22 футболісти, які бігають за одним м’ячем, а під іншим ракурсом, з пізнавального боку. Тим паче, що український футбол має дуже гарне минуле. 

Три українських футболісти – Олег Блохін, Ігор Бєланов та Андрій Шевченко є володарями найпрестижнішої індивідуальної нагороди «Золотий м‘яч», а видатний український футболіст та багаторічний наставник «Динамо-Київ» минулого Валерій Лобановський визнаний найкращим футбольним тренером 20- століття за версією французького журналу « France Football» посівши 8 місце. Тому, український футбол варто знати та пишатись ним. 

А свої знання з футболу кожен наш вболівальник зміг показати, розгадуючи кросворд «Віртуозний м’яч». Наостанок нашої зустрічі, ми побажали кожному вболівальнику та українським футболістам великого успіху і везіння, спортивної сили та витримки, вдалих футбольних матчів та красивих голів. 




Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу. Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар