Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

пʼятницю, 22 лютого 2019 р.

Про красу одвічну – мову, починаємо розмову

До Міжнародного дня рідної мови наша бібліотека провела зі школярами СШ №95 розважально-пізнавальне свято за участю відомої письменниці Марії Морозенко.

Початок заходу викликав святковий настрій, бо учні зустріли письменницю у прекрасних вишиванках – символ України, краса і гордість народу. Та найбільше багатство нашого народу – мелодійна та співуча українська мова. В ній відображається його минуле та зріє майбутнє. 

Під час заходу юні слухачі поринули у чудовий світ нашої рідної мови, відчули її неповторність та розмаїття. Українська мова вражає багатством словникового запасу і можливістю передати тонкі відчуття душі. Дізнались, що наш народ не одне століття боровся за рідну мову, за те, щоб вона стала державною. Люди берегли нашу мову, як перлину, щоб вона не зникла, щоб заговорити нею у повний голос.

Учасники заходу залюбки взяли участь у мовних іграх, конкурсах, вікторинах, де показали свої гарні знання української мови. Учні з задоволенням слухали рядки з віршів українських поетів. 

Захід пройшов цікаво та захоплююче. Діти почерпнули багато корисних фактів про нашу солов’їну, чудову українську мову. За своєю мелодійністю вона займає третє місце в світі. А дослідники вважають українську мову однією з найстаріших мов світу.

Насамкінець, учні переглянули тематичну добірку літератури творів Марії Морозенко.

Мова – є душею нації! Та жоден народ не захоче мати занедбану душу. Тому кожне слово, кожен звук має нести в собі неповторну українську ментальність, і, преш за все, оспівану віками неймовірну милозвучність нашої мови. Її майбутнє, її право бути красивою – в наших руках! Плекаймо українську мову!

                       

                                                  


Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар