Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

середу, 3 липня 2019 р.

Буду я природі другом

3 липня Міжнародний день без пластикового пакета. І тому, столична влада просить всіх киян та гостей міста долучитися до всесвітньої акції «День без поліетилену»

Наша бібліотека не залишилась осторонь цієї справи. Ми вирішили теж зробити свій внесок. Щоб підтримати ідею «екологічного» способу життя на конкретних справах, ми завітали до дитячого садочку №388. Чому дитячий садочок? Тому що привчати до екологічного мислення треба з самого раннього дитинства.

Екологія – такий всім нам знайомий термін, тобто, наука, що вивчає закономірності взаємовідношень організмів з довкіллям. Але, з розвитком цивілізації та науково-технічного прогресу, в останні десятиліття завдяки активному та здебільшого непродуманому «господарюванню» людей, з’явилося словосполучення – екологічні проблеми. Природні ресурси знищуються, забруднюється навколишнє середовище, гинуть тварини. Природа подає тривожні сигнали, на які людство не дуже швидко реагує. Але природа не чекає, біосфера планети перебуває в критичному стані, коли до глобальної катастрофи залишилися лічені кроки!

Тому, наші маленькі «екологи» взялися за справу. Щоб постійно не купувати нові іграшки для літнього відпочинку, до речі, багато з яких зроблені з пластику, ми разом з дітками вирішили зробити їх з вторинної сировини: поліетиленові пакети, залишок монтажної піни та палички для суші. Наші морські мешканці, а це медузи, вийшли дуже кумедними, не схожими одна на одну. Тепер з ними можна і плавати, і просто грати, вигадуючи неймовірні пригоди. Це чудова та безпечна для довкілля альтернатива. 

Ми сподіваємось, що хоч трішечки «допомогли» природі. А застарілі слова «Візьмемо все від природи» слід замінити словами «Природа – наш дім, наша годувальниця».


Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар