Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

четвер, 23 січня 2020 р.

Обираємо майбутню професію

Питання життєвого покликання «Ким стати?» крає душу підлітка звіку-правіку й породжує проблему «Я поки не знайшов своє покликання» або «Як знайти свій інігай» (той самий сенс життя). Зазвичай, розгублені школярі роблять вибір майбутнього фаху на основі своїх бажань та уявлень. 

Але, існує одне «але»: успіх у роботі забезпечують не тільки інтереси, але й здібності. Також, значну роль відіграють й особливості характеру, котрим, зазвичай, профконсультанти приділяють не так багато уваги. Потрібно ретельно дослідити інтереси, схильності та здібності школяра. А потім знайти їх точки дотику з потребами ринку. 

Під час зустрічі з психологом нашої бібліотеки - Оленою Степанівною Черниш, учні 9-А класу ЗОШ №27 дізналися про нові підходи до вибору професії у світлі вимог ХХІ століття, про те, які спеціальності будуть затребувані у найближчі 20-30 років, якими є критерії вибору та які переконання і стереотипи заважають при виборі фаху. 

Учасники ворк-шопу визначились із своїми професійними уподобаннями, сформулювали бачення майбутнього – мрії, прагнення, плани. Під час роботи в групах, підлітки отримали завдання створити власний бізнес,. З цим вони блискуче впорались, запропонувавши цікаві ідеї, демонструючи винахідливість, креативність, впевненість у власних силах.




Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар