Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

понеділок, 20 квітня 2020 р.

Bookцікавинка на щодень. Буктрейлер до книги «Кава з кардамоном» Йоанни Яґелло

«Каву з кардамоном» написала польська письменниця, авторка творів для дітей та молоді Йоанна Яґелло. Ця книжка синтез підліткової повісті та детективу.

Досі спокійне життя 15-річної гімназистки Лінки раптом змінюється. Її мама дедалі більше втомлюється й дратується, вітчим чимраз довше затримується на роботі, Лінці доводиться займатися молодшим братиком, хоча не за горами випускні іспити, і треба більше приділяти уваги навчанню... 

Дівчина відчуває себе покинутою. До всього, її мама мусить поїхати на невизначений час, і на Лінку лягають усі хатні обов´язки. А ще зіпсувалися стосунки з найкращою подругою, і хлопець, якого вона вважає лише своїм другом, ставиться до неї якось дивно, у школі суцільні проблеми... 

Щоб відволіктися, Лінка вирішує відвідати свою бабусю, яку давно не бачила. У її домі дівчина випадково знаходить дивну фотографію. Прагнучи з´ясувати пов´язані з нею подробиці, Лінка несподівано розуміє: у неї є сестра, якої вона ніколи не бачила... 

Читачі та критики відзначають, що  романи Йоанни Аґелло захоплюють від першої сторінки й не відпускають до останньої. А під час читання справді дуже кортить зварити собі каву зі спеціями. 



Приємного перегляду та читання!







Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

2 коментарі:

  1. У сучасному світі є дуже багато кінофільмів та творів на різні теми, але мені довподоби саме ті, головними героями яких є діти та молодь. Нещодавно я прочитала повість польської письменниці Й. Яґемго "Кава з кардамоном", яка мені дуже-дуже сподобалась . Узявши до руки книжку, я планувала прочитати твір за декілька разів, але події мене дуже вразили - я не могла відірватися.
    Головна героїня 15-річна Халіна Барська мешкає у Варшаві разом з мамою, молодшим братом та відчимом, навчається у гімназії, мріє вступити до ліцею мистецтв. Разом з тим береться розслідувати дивну поведінку її матері й розуміє, що у мами є таємниця. Але це тільки початок історії про кохання, мрії, втрати і надбання, словом про те, що у нас в житті є найціннішого. Про щирі почуття, про дружбу й зради, про кохання й закоханості, про взаємопідтримку, про прагнення мати хоч не ідеальну, та принаймні повну родину, де панує любов, взаєморозуміння й затишок… Ця книга саме те, що потрібно у холодний та дощовий вечір.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дуже дякуємо, що так щедро поділились з читачами блогу своїми яскравими враження від прочитаної книги "Кава з кардамоном"!

      Видалити