Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

вівторок, 3 серпня 2021 р.

АНОНС | Онлайн-лекція «970-річчя заснування і 33-річчя церковного відродження Києво-Печерської Лаври: Погляд очима спостерігача»


Народження Києво-Печерської лаври – одна з видатних подій історії та культури Київської Русі. Сьогодні лавра – найбільш відвідувана історико-культурна пам`ятка столиці, найбільший в Україні музей і діючий православний монастир, центр управління однієї з головних традиційних релігійних конфесій країни.

Що змінилося в лаврі з часів розпаду СРСР, коли на території Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника відновила діяльність православна чернеча громада – в популяризації лаври, режимі її відвідування, взаємодії музейних установ і віруючих, монастирському архітектурному ансамблі? Про це та багато інших цікавих моментів лаврської сучасності поговоримо в форматі онлайн-зустрічі, присвяченій ювілею.

Доповідач – Дятлов Владислав Анатолійович, провідний науковець Музею історії Десятинної церкви, автор книг-путівників по сакральних пам`ятках України.


Коли: 6 серпня о 17:00 год.

Де: на сторінці бібліотеки у Facebook 



Приєднуйтесь до цікавої зустрічі та запрошуйте друзів!




Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар