Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

понеділок, 30 серпня 2021 р.

Математичний простір для дітей


Число Фібоначчі

Кожен день ми використовуємо числа, щоб рахувати гроші, прогнозувати погоду, визначати час, виявляти закономірності. Завдяки використанню чисел нам під силу вирішення найскладніших загадок. І на сучасному етапі розвитку нашого суспільства першочерговим завданням школи є виховання всебічно розвиненої людини. Тому і не дивно, що 2020/2021 навчальний рік було оголошено Роком математичної освіти в Україні.


Саме тому, наша бібліотека на час літніх канікул організувала математичний хаб-простір, де школярі у невимушеній атмосфері та без оцінювання, мали змогу дізнатися про математику більше у гральній формі (розгадувати кросворди, математичні ребуси, та інші різноманітні цікаві завдання). Бо, як довели вчені, розгадуючи кожного дня загадки, приклади, рівняння, ви тренуєте пам’ять та розумові здібності.

«Серед усіх наук, що відкривають людству шлях до пізнання законів природи, наймогутніша, найвеличніша наука – математика» 
С. Ковалевська

Не дивлячись на те, що світ поділив людей на гуманітаріїв і технарів, математика – це частина нашого життя, яка може і повинна бути цікавою.


Цікаві факти про унікальність математики

Наприклад, число Фібоначчі або золотий перетин якому відповідаж спіральне розташування листя або пелюсток деяких рослин. Наприклад: насіння соняшнику, яке розподіляються по спіралі, або раковини равликів які підкоряються послідовності Фібоначчі. Широко відомим прикладом послідовності Фібоначчі також є соснові шишки. Всі шишки ростуть по спіралі, починаючи з центру, де була ніжка. Далі круговими рухами по краях, поки не досягнуть верхнього кінця. Інший приклад, наше тіло. У тілі людини відношення довжини передпліччя до довжини руки дорівнює 1.618, тобто «Золотому перетину».

Цікавтесь математикою, пізнавайте унікальний світ живої природи, який нас оточує. Він має ще багато таємниць.



Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! 
Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч). 

Немає коментарів:

Дописати коментар