Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

суботу, 2 грудня 2023 р.

АНОНС | Арт-проєкт «Імунітет Гідності» | Зустріч з письменницею Гайжевською Любов’ю Олександрівною


Запрошуємо відвідати 5 грудня о 13.00 зустріч з письменницею Гайжевською Любов’ю Олександрівною, яка презентує  свій арт-проєкт «Імунітет Гідності».

Створіть зображення: від руки або в комп’ютері, або від руки… в комп’ютері. Як? Дуже просто – використовуючи стандартні інструменти Microsoft Word. Всі роботи автора виконані саме так – «мишкою» в Word.

Кожна має назву, що означує основну тему, а деякі – поетичний супровід в жанрі хоку, катрену чи двовірша, що цю тему додатково розкривають і увиразнюють. Тож, така робота, становить собою триптих, де назва, зображення і поезія виступають, як одне ціле.

Цикл «ІМУНІТЕТ ГІДНОСТІ» – це реакція, як на події 2013-14 років, коли громадянський спротив проросійській владі, починаючи з Києва, постав всеукраїнським Майданом Революції Гідності; так і на агресивні дії Російської Федерації – російсько-українську війну, що триває й досі… Цикл складається з трьох частин, під загальними назвами: «Орда», «Спротив» і «Війна».

Орда – це не лише війська ворога на твоїй землі, це вся токсична концепція «русского мира», що вбиває не лише тіло, а баламутить розум і труїть душу. Пропаганда цієї токсичності перетворює, ніби, нормальних людей на «Зомбі» і «Ватників безіменних». Створює з них орду, що дикою зграєю «Псів зі споду» готова вдиратися в чужу країну, вбиваючи і брата, і свата, не кажучи вже про іншого – не такого, як ти сам.

Тож спротив їй – абсолютно закономірний. І він вкотре заявив про себе на Майдані сотнями тисяч тих, кого дістало, що в їхньому домі намагаються керувати із-за поребрика. «Кардіограма Грушевського» – це про ті сотні тисяч в Києві і мільйони в Україні… Це з їх числа з «Вирви розстрілу» постане Небесна Сотня, а невдовзі рушать на війну добровольці...

І «Серце…» кожного краятиме спільний біль. І здіймуться в небеса невмовкаючі молитви. І як земні ангели-хранителі волонтери і медики будуть підтримувати і рятувати вояків. І вимушено покидатимуть власні домівки переселенці.

Війна триває…


Чекаємо на вас 5 грудня о 13.00 год.
за адресою: вул. Данила Щербаківського, 51в.
Вхід вільний




Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! 
Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар