Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

неділю, 9 червня 2019 р.

Книжковий чудо острів

В історії – черпаємо мудрість, в поезії – політ думки і дотепність,
у математики – принциповість і точність, у філософії – мораль і серйозність.
І всі ці знання об’єднує одне прекрасне поняття, ім’я якому – КНИГА.

Швидко сплинув час… і ось настало бажане літо. Навчальний рік позаду з його контрольними та домашніми завданнями. Для школярів почалася весела та яскрава пора – канікули, а для батьків – чергове питання: чим зайняти дитину на канікулах влітку? Відповідь проста – пришкільний табір, де дітвора має змогу провести час цікаво та пізнавально. Тому, наша бібліотека взяла активну участь у співпраці з педагогами пришкільного табору (який розташувався у СШ №73), щоб діти мали змогу активно та з користю провести свій вільний час.

Ліна Яківна Пескіна – завідуюча бібліотеки, розпочала з вітального слова до присутніх, розповіла про діяльність бібліотеки та запросила дітей до нашого чарівного книжкового простору.

Діти – це творчі особистості, які потребують постійної реалізації своїх планів та задумів. Тому наша мандрівка до Книжкового Острова Скарбів дає можливість вихованцям цікаво, весело та з користю провести час, позбавити їх від нудьги та відкрити в собі свої таланти. Для подорожі наші друзі розділилися на дві команди. Діти обрали свого капітана, отримали карту, тобто певні завдання для того, щоб знайти скриньку скарбів, спорядження та вирушили в путь. 

Перший конкурс-зупинка «Літературний семафор» допоміг познайомитися з цікавими дитячими книжками відомих українських письменників, відгадуючи літературні уривки з їхніх творів. 

Наступний ребус «Стежками до слів» – це прислів’я, приказки про книгу, що ми дістаємо з глибин народної мудрості. Умови конкурсу: слова зашифровані малюнком у поєднанні з літерами та іншими знаками. Завдання: хто швидше знайде правильне слово та прочитає вислів. А конкурс «У світі звуків та слів», допоміг вихованцям «підтягнути» орфографію, вставляючи у слова пропущені літери.

Протягом всього розвитку людства шульга викликав особливий інтерес у суспільства. І наступний конкурс «Лівша чи правша?» додав нашій мандрівці незвичних емоцій. Наші учасники по черзі намагалися написати вислови про книгу лівою рукою. Це виявилось не дуже легко, але подарувало багато яскравих вражень!

Йдучи на зустріч до наших друзів, ми несли з собою ромашки. Але здійнявся сильний вітер і наші пелюстки розлетілись. І тому, наступний конкурс «Уклади ромашку». Він вимагає від наших шукачів кмітливості та гарної дикції, тому що на пелюстках написана скоромовка. Позбиравши пелюстки ромашки, юні оратори позмагалися хто швидше та чіткіше промовить скоромовку.

Ось, нарешті, всі завдання виконано, перешкоди подолано – юні шукачі знайшли свій жаданий скарб. Але скринька замкнена, а ланцюг міцно тримає замок. Довелося хлопцям виконати ще одне завдання: віднайти сховані ключі. Але їх виявилось аж три, тому це ще більше додало їм запалу для досягнення мети. Переможцям дісталися довгоочікувані призи! Сонячний день та неперевершена подорож подарували всім дітям казкові емоції та нові враження! 




Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар