Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

четвер, 12 березня 2020 р.

Читай, мрій, розмірковуй, дій

На жаль, сьогоднішнє становище у світі та в нашій країні несе сум, не стабільність та невпевненість з приводу пандемії Коронавірусу. Але, всі ми маємо надію, що людство та досягнення в медицині дають віру, що цей вірус піде на спад і всі ми зможемо зітхнути з полегшенням. 

Але, переживають зміни та трансформації не тільки медицина, наука, освіта, а й бібліотеки. Час робить нам виклик: змінюється характер та носії доступу знань, інформації, змінюються цінності, стиль життя та як результат – у суспільства, зокрема у молоді, зникає інтерес до бібліотек. То ж, бібліотеки спрямовані на адаптацію і задоволення потреб різних категорій громадян. 

Бібліотека повинна бути найкращим місцем для інтелектуального та емоційного відпочинку. І за це несуть відповідальність не тільки бібліотекарі, а й автори та й видавці – бо це хороші книги, представники влади – фінансування та стратегія розвитку, архітектори – презентабельний інтер’єр. Тому, ми всі є творцями сучасної бібліотеки. І роль бібліотекаря стає все більш багатогранною. Це підтверджує той факт, що вже на протязі 3-х років, співпрацюючи з «Кадетським корпусом», ми постійно знаходимося у пошуку нових підходів до ліцеїстів.

Сучасна молодь дуже вибаглива, тому прийти з лекціями про хорошу книгу та для чого потрібно читати книги у нашому ХХІ столітті, на жаль, не дуже буде для них цікаво. Тому, щоб зацікавити молодь ходити до бібліотеки, ми використовуємо власноруч розроблені квести, вікторини, майстер-класи, кросворди, проводимо брейн-ринги. 

Сьогоднішній захід не був виключенням. І тема заходу була для всіх присутніх актуальна, бо наша бібліотека ім. М. Костомарова увійшла у пілотний проект КМДА «Бібліотека – відкритий публічний простір», який має на меті зробити капітальний ремонт та реконструкцію бібліотеки. На даний час ремонт на фінальній стадії. 

На дискусійному майданчику «Бібліотечний консерватизм чи медіахаб?» – кадети висловили своє бачення, якою вони бачать сучасну бібліотеку. А брейн-ринг «Бібліотечна країна», як завжди викликав позитивні емоції та несподівані відповіді.

Бібліотека – це перетин декількох світів: світ затишку і гостинності, світ захопливого читання та творчості, простір інновацій та техніки. Це місце, де людина може знайти себе, пізнати світ або навіть змінити себе! Світ книги безмежний!



Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар