Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

понеділок, 9 березня 2020 р.

Кошик казок

Навчальний рік у розпалі. Іноді й бажаєш відпочити від занять, та навчання ніхто не зупинить. Тож ми вирішили трішки допомогти вчителям у їх нелегкій справі – не давати нудьгувати на уроці дітлахам.

Наша бібліотека підготувала цілий калейдоскоп-урок завдань і цікавинок для третьокласників середньої школи №175. Звісно, тема книги, її користі й важливості у сучасному світі проходила червоною лінією через усю зустріч.

Першоджерело знань – книгу, не замінять сучасні засоби отримання інформації, як то Інтернет, мобільні телефони, інші гаджети. Книга – найбільший винахід людства. Цю думку і доводили бібліотекарі юним учням, розповідаючи про важливість у нашому житті книги та її головного «місця проживання» – бібліотек. 

По гарячих слідах провели бліц-вікторину «Чи знаєш ти?». А далі, щоб було цікаво, запропонували провести інтелектуальне змагання. Дві команди змагалися за звання найкращих знавців дитячих книг. Починаючи з назв «Мікробот» та «Гаррі Поттер», юні учні показали серйозну заявку на знання дитячої літератури. Потім конкурси «Згадуючи книжкових персонажів» та «Жителі чарівних країн» виявили справжніх поціновувачів класичної світової літератури серед дітей. 

Конкурс на швидкість «З’єднай прислів’я» показав, що крилаті вислови та прислів’я про книгу теж знайомі нашим конкурсантам не з чуток. А веселі перегони, хто швидше правильно складе квітку-семибарвицю зі скоромовкою та зуміє швидко її проскороговорити викликали і загальний сміх і, навіть, суперечку хто краще впорався із завданням. 

Поки йшов підрахунок отриманих балів, наші бібліотекарі продовжили тему: книга – це скарб, її збереження під силу кожному, й одним з таких способів є постійне користування під час читання звичайними закладинками. Але закладку можна зробити не тільки корисною річчю, але й красивим витвором, і подарунком. Тому, завершуючи нашу зустріч, ми навчили наших слухачів швидко і без будь-яких додаткових матеріалів створювати гарну і корисну закладку-орігамі.

А за підсумками змагань перемогла дружба, тож цікаві та несподівані призи отримали всі.



Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар