Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

вівторок, 1 вересня 2020 р.

Навчання без нудьги

Любі наші, читачі-школярі! Вітаємо вас з новим навчальним роком! 
Всіх, хто любить пізнавати - креативності додати! 

Серед інших побажань – йти завжди до нових знань! 

Попереду інших крокувати! Чудові книги всім читати! 

Мудрих вам учителі та натхненних вам батьків! 

От і настав новий навчальний рік – початок нового етапу для кожного школяра. Для першокласників це все вперше: дзвоник, перша вчителька, буквар, перерва, нові друзі, для випускників – це підсумок пройдених шкільних років: веселих та сумних, досягнень та невдач, кохання та розчарування…

Все в житті має свій початок і закінчення. Тільки не знання! Пізнання життя і Всесвіту для людства – це вічний поклик! Але тільки в тому випадку, коли цінуєш час. Бо, час немає вороття! Втрачений час неможливо повернути, не можна його вже наздогнати. Пам’ятайте це, любі наші друзі! Щодня сумлінно вчіться, долайте труднощі, будьте наполегливими - це вам обов’язково знадобиться у житті! У добрий час, школярі! 

Сьогодні у всіх особливий настрій, позитивні емоції, враження. Та щоб це свято продовжувалося якомога довше, пропонуємо вам майстер-клас по виготовленню креативних, зроблених власноруч подарунків для своїх однокласників, друзів, вчителів та для самих себе, які стануть корисними у шкільному житті. 


Найголовніше приладдя будь-якого школяра – це кулькова ручка. Але, був час, коли люди писали пером, яке необхідно було вмочити у чорнильницю. Чому б не прикрасити сучасну ручку красивою пір’їнкою, яка буде виглядати оригінально? Намалюйте за своїм бажанням контур пір’я з будь-якого паперу, розмалюйте. Нижню частину пір’я змастіть клеєм та приклейте до ручки! 

Наступний декоративний аксесуар для ручки можна вибрати на свій смак: смачні яблучка, кораблик, смайлики, сердечка і т.д. Використовуємо різнокольоровий папір, по контуру вирізаємо, робимо два отвори – один у верхній частині, другий у нижній частині, тепер протягніть ручку у ці отвори. Погодьтесь, така ручка набагато цікавіша! 


Ще один тематичний виріб – об’ємний олівець з паперу. Готовими виробами можна прикрасити шкільний клас, зробити барвисту гірлянду, або, як у нашому варіанті – олівець-підставка для шкільного приладдя. 

Наступний виріб ранець-орігамі, можна використати як коробочку для зберігання: гумки, кнопки, тобто, дрібної канцелярії. За допомогою орігамі складаємо дві однакові за формою коробочки, складаємо разом ці частини і все готово. Чистота на письмовому столі з такими допоміжними приладдями гарантовано! 

Тож, наші юні школярі, бажаємо вам здоров’я, відмінних успіхів та натхнення у житті! 



Вітаємо всіх з Днем знань!




Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар