Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

пʼятницю, 14 травня 2021 р.

Європейське суцвіття держав

15 травня – знаменна дата – День Європи. З 2003 року в третю суботу в Україні відзначається День Європи відповідно до Указу Президента №339/2003 від 19 квітня 2003 року. 

Відправною точкою на шляху до встановлення Дня Європи вважається Декларація Шумана. 9 травня 1950 року в Парижі міністр закордонних справ Франції Робер Шуман закликав Францію, Німеччину та інші європейські країни об’єднати їхні вугільну та сталеливарну галузі промисловості (основи нарощування військової техніки) та віддати їх в управління нової наднаціональної структури. Це стало «наріжним каменем Європейської федерації».

Завдяки об’єднанню економічних зусиль і розподілу досягнутих результатів, європейські країни уникнули накопичення військової могутності одна проти одної, що і забезпечило мир в Європі. Тому, саме цій події присвячений наш захід, який ми провели спільно з учнями 8-Б класу СШ № 27.

Щоб більше ознайомити наших присутніх з культурою, історією та традиціями країн Європи, ми запропонували учням бліц-конкурс «Екскурс країнами Європи», у якому учні повинні були за короткий час відгадати країну та визначити її географічне розташування.

Наступний конкурс «Країни та їх столиці» у віршованій формі та з присмаком легкого гумору, допоміг нашим учасникам краще запам’ятати європейські держави та їх столиці.

Брейн-ринг «Асоціації країн», виявив найерудованішу команду. Завдання викликало жваву дискусію та позитивний настрій.

Оскільки ми бібліотека, то безумовно, без книг не обходиться кожен захід. Літературний конкурс «Книги без кордонів» – відкрив для наших юних читачів кращі твори дитячих європейських письменників.

Зустріч вийшла цікава та насичена яскравими емоціями. А у якості подарунків, всі присутні отримали сувеніри «Ейфелева вежа», зроблені на З-D принтері бібліотеки.

День Європи – це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях та інтересах.




Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).


Немає коментарів:

Дописати коментар