Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

четвер, 23 листопада 2023 р.

Загальнорайонний захід «Арт-проєкт «Хроніка Майдану»


21 листопада всі свідомі українці відзначають День Гідності і Свободи та 10-ту річницю Революції Гідності. Саме в цей день в стінах нашої бібліотеки відбулося урочисте відкриття виставки «Хроніка Майдану».

Арт-проєкт «Хроніка Майдану», підготовлений Музеєм історичного центру міста Києва, представляє графічні твори та поетичну частину «Хроніка Майдану» безпосередніх учасниць подій Революції Гідності Любові Гайжевської та Наталії Клименко.

В історії України ідея свободи викристалізувалася ще за часів козацтва. Її намагалися викорінити упродовж багатьох століть перебування нашої держави під московським ярмом.

Сучасним українцям ген свободи нагадав про себе наприкінці XX століття на Майданах під час студентської Революції на граніті, Помаранчевої революції 2004 року, на Майдані 2013-2014 років, які об’єднали мільйони людей на боротьбу за волю та демократичні цінності, за національну ідею Гідності та Свободи.

Урочисто відкрив виставку керівник апарату Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації Царан Віталій Павлович.

Ведучою та організатором заходу стала директор Музею історичного центру міста Києва Клименко Наталія Михайлівна.

Окрасою заходу були пісні Майдану, які прозвучали у виконанні автора, композитора і співака, учасника Революції Гідності Ігоря Якубовського.

Дякуємо почесним гостям та всім присутнім, хто разом з нами відзначив річницю Революції Гідності. 



Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! 
Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар