Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

пʼятниця, 26 січня 2024 р.

Година вшанування пам'яті "Голокост - страшні сторінки історії"


В бібліотеці відбувся захід до Міжнародного дня пам'яті жертв Голокосту за участю Меморіального центру Голокосту "Бабин Яр".

27 січня, у день звільнення в'язнів найбільшого нацистського табору Освенцим, у світі вшановують пам'ять жертв Голокосту. У період Другої світової війни геноцид, влаштований нацистським режимом, призвів до знищення третини усіх євреїв у світі та представників низки інших національностей

Про трагічні сторінки історії нищення людей за національною приналежністю за часів Другої світової війни розповіли учням 8 класу СЗШ № 27 керівник проєкту Благодійного фонду "Голокост" Наталія Крижанівська та волонтер Фонду "Марк П'ятецький".

Чому обрали цю дату

Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту запровадила Генеральна асамблея ООН своєю резолюцією від 1 листопада 2005 року. Дату 27 січня обрали не випадково – саме цього дня у 1945 році війська 1-го Українського фронту звільнили один із найбільших нацистських таборів смерті – Аушвіц-Біркенау. Україна приєдналася до відзначення Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту у 2012 році.

Кількість жертв

За інформацією Інституту національної пам’яті, у роки Другої світової війни жертвами нацистської політики, спрямованої на винищення народів та груп, які нацисти вважали неповноцінними, стали 6 мільйонів євреїв. З них 1,5 мільйона були з території сучасної України.





Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! 
Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар