Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

середа, 17 січня 2024 р.

Презентація книги «Мустафа Джемілєв. Незламний»


В бібліотеці відбулася презентація книги «Мустафа Джемілєв. Незламний» про політичного та громадського діяча України кримськотатарського походження.

Мустафа Джемілєв є національним лідером кримських татар, символом єднання депортованого народу і повернення його на рідну землю. Він присвятив своє життя боротьбі з системою, величезною репресивною махіною, пройшов радянські тюрми, голодування, залякування — і переміг. Але анексія Криму 2014 року розпочала новий виток випробувань. Тепер знаний дисидент, правозахисник, уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу на міжнародному рівні відстоює права своєї батьківщини.

Історія його життя — це історія боротьби кримськотатарського народу.

Алім Алієв і Севгіль Мусаєва - українські журналісти кримськотатарського походження. Обоє народилися в Узбекистані. В 1989 року їхні родини змогли повернутися на батьківщину, до Криму. Алім - аналітик і консультант з комунікацій в експертній компанії «Pro.mova». Севгіль - головна редакторка інтернет видання «Українська правда». Cпівзасновники громадської організації «Крим SOS».



Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! 
Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).


Немає коментарів:

Дописати коментар