Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

вівторок, 7 грудня 2021 р.

День місцевого самоврядування з Мариною Соловйовою


«Права людини задля більш відкритих Громад»
Онлайн зустрічі з Головою Громадської Ради ШРДА Мариною Соловйовою 
(до Дня місцевого самоврядування)

В День місцевого самоврядування, який відзначається 7 грудня, до нас завітали поважні гості: Наталія Леонідівна Харченко - директор ЦБС Шевченківського району м. Києва, член Громадської ради ШРДА та Марина Михайлівна Соловйова - голова Громадської ради ШРДА, голова ГО «Андріївсько-пейзажна ініціатива». 

Пані Марина поділилася власним досвідом зі збереження культурної спадщини, захисту та відновлення історичного центру Києва. Адже саме від активної громадськості та небайдужого суспільства залежить майбутнє України та збереження нашого генетичного коду.

День місцевого самоврядування - свято притаманного українцям способу суспільного життя, в основі якого самоврядне суспільство. Це давня слов’янська і давньоруська традиція, яка бере початок з часів Київської Русі. Це вибір вільних громадян, які довіряють обраним ними представникам і наділяють їх владними повноваженнями. Тільки така влада і є справді народною – владою не над суспільством, а легітимною владою самого суспільства, для суспільства і в інтересах суспільства.

15 жовтня 1985 року європейськими державами був схвалений міжнародний пакт, який іменуються «Європейська хартія місцевого самоврядування». Цей пакт зіграв і продовжує грати виключно важливу роль у становленні й розвитку класичної моделі місцевого самоврядування як в старих, так і в нових європейських демократіях.


Мета заходу – підвищення поінформованості та обізнаності населення України про можливості й переваги реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади, а також представлення кращих практик і позитивних зрушень, які є результатами впровадження реформи.


Нашу бібліотеку особливо зацікавила інформація про міжнародний фестиваль мистецтв «Anne de Kiev Fest», який організовує ГО "Чотири королеви". В майбутньому ми плануємо долучитися до заходів фестивалю, адже він присвячений вивченню історичної спадщини, пошуку джерел державності України-Русі, історії міжнародних зв’язків України від Володимира Великого до сьогодення. Однією з головних тем фестивалю є мистецько-історичні дослідження постаті Ярослава Мудрого, дружини його Інгігерди та їхніх дітей.

Ми щиро дякуємо Марині Михайлівні за мотивуючу розповідь про збереження культурної спадщини, захист та відновлення історичного центру Києва та участь у прямому ефірі.





Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! 
Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).



Немає коментарів:

Дописати коментар