Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

четвер, 9 грудня 2021 р.

Краєзнавчий квест-розвідка | Київські леви та де їх шукати


Краєзнавчий квест-розвідка

Київські леви та де їх шукати
(архітектурні перлини Києва)

Чергова зустріч з учнями краєзнавчого гуртка ліцею-інтернату «Кадетський корпус»,
як і завжди, залишила чудові, позитивні враження. Нове покоління слухачів ще не знає які відкриття і таємниці чекають їх під час «прогулянок» нашим містом і це надихає нас на нові експерименти.


Наприклад, сьогодні ми згадали про те, що Київ – місто не тільки людей, а й тварин. Мова йде про тих тварин, кого втілили у камені, бетоні, металі або просто намалювали. І головним серед них звісно визнали лева. Недарма деякі астрологи вважають, що не тільки Львів, а й Київ знаходяться під патронажем знаку Лева. Впевнені, наше місто з цим згодиться цар звірів є символом сміливості та мужності, сили, влади та величі.


Завдяки тематичній фото-презентації ми разом згадували, де в місті зустрічали цих 
величних тварин. Лев-водолій – копія археологічної знахідки, який, подейкують, може виконувати бажання; леви-орангутани, що замінили величних захисників Маріїнського палацу; мистецькі леви які охороняють будівлю Національного художнього музею понад 120 років; грізний лев клініки Маковського, переживший без втрат Другу світову; улюблена всіма дітлахами левина сім’я біля зоопарку; знаменитий фонтан «Самсон» - один з найстаріших у Києві та рекордсмен зі зміни стилю (він був золочений, рожевий, з відбитим носом) тощо.

Також разом виявили, що левів у Києві набагато більше, ніж ми знаємо. Вони причаїлися на стінах і карнизах будинків, визирають з підпорок давніх кам’яних вазонів та фонтанів. Найпопулярніші звірі на фасадах нашого міста — леви, яких вважали за символ багатства. Юні кадети в цьому упевнилися, виконуючи завдання-шараду: за карточками з підказками визначали вулиці, де можна побачити маскарони-леви на будівлях. 





Поступово відкривали карту, яка наочно демонструє, що загадки рідного міста нескінченні. А потім закріпили нові знання: кросворд «Левова варта Києва» підказав, де ще на нас чекають побачення з царем звірів, втілені різноманітно і несподівано в назвах та знаках.
Завершилася наша зустріч теж традиційно. Побажаннями нової зустрічі та частуванням – звісно цукерками від фабрики «з левом» у логотипі.






Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).








Немає коментарів:

Дописати коментар