Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

четвер, 2 грудня 2021 р.

Всесвітній день боротьби зі СНіДом



«СНіД: подумай про майбутнє - обери життя»
(1 грудня - Всесвітній день боротьби зі СНіДом)


Серед численних хвороб, яким хворіло людство,нині є синдром набутого імунодефіциту (СНІД) є однією з найтяжчих. Цю хворобу спричинює особливий збудник – вірус імунодефіциту людини (ВІЛ). У світі на СНІД хворіє понад 40 млн осіб. 


Здавалося б, усе так просто: не вживати наркотики, зберігати відданість одному статевому партнеру (а в ідеалі – дошлюбну цнотливість та шлюбну вірність). Але насправді ми бачимо зовсім іншу картину: у свідомості багатьох молодих людей наркотики і секс – це синоніми понять «незалежність», ризик, «сучасність», «задоволення». Сучасна молодь за все це розплачується СНІДом і ланцюг епідемії збільшується далі. Інфікований шприц із наркотиком іде по колу, ідентифікуються довірливі статеві партнери, народжується ВІЛінфіковані діти.

Не обминула ця біда й Україну. Найбільше ВІЛ – інфікованих та померлих від СНІДУ зареєстровано у Дніпропетровській, Донецькій та Запорізькій областях. Сумний рекорд дають міста Одеса і Київ. За доцільними даними кількість хворих в Україні близько чверті мільйона. 75% з них – молодь віком від 15 до 29 років.



Запам’ятайте ці дні, присвячені проблемі ВІЛ, СНІДу, та наркоманії. 1 грудня – день боротьби зі СНІДом, 16 травня – день пам’яті померлих від СНІДу, 20 червня – день боротьби з наркоманією.

Ми підняли тему дуже тривожну та її розв’язати ще можна. СНІД – самознищення людства. Здоровий спосіб життя – запорука профілактики СНІДУ.












Учасники заходу переглянули кілька відеороликів за темою заходу, прийняли участь в міні – анкетуванні щодо обізнаності з питань ВІЛ/СНІДу та ознайомились з тематичним перекладом «Знати, щоб жити».












Захід проведений Максименко О. О., психологинею Центру соціальних служб Шевченківського району, для учнів 10 класу ЗОШ № 95



Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).










Немає коментарів:

Дописати коментар