Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

суботу, 24 квітня 2021 р.

АНОНС | Онлайн-зустріч з прозаїком Олександром Есауловим «Прип’ять 1986... Як це було»


До Міжнародного дня пам’яті чорнобильської катастрофи наша бібліотека запрошує відвідати 26 квітня об 11:30 онлайн-зустріч (на Фейсбук-сторінці бібліотеки) з українським прозаїком, лауреатом престижного літературного конкурсу «Коронація слова» - Олександром Есауловим.

Особливе місце у творчості Олександра Юрійовича займає тема Чорнобильської трагедії. На посаді заступника голови Прип’ятського міськвиконкому він зустрів аварію на Чорнобильський АЕС. Приймав участь та організовував різні заходи, пов'язані з евакуацією населення міста, подальшого його забезпечення житлом, роботою, виплатою відшкодування за майно, що було залишено у Прип'яті. За віддану працю у ці дні у 2007 році був нагороджений орденом «За заслуги» 3-го ступеня.

Після аварії працював заступником директора з загальних питань Інституту ядерних досліджень НАН України, заступником начальника планово- економічного відділу ПО «Спецатом», комерційним директором МП «Лелека», президентом Українського екологічного фонду, директором підприємства «Екорадник», керуючим справами Ощадбанку України, і, нарешті, з 1998 року – технічним директором Інституту підтримки експлуатації АЕС, де працює до теперішнього часу.

Писати Олександр Есаулов почав у 2005 році, коли упорядкував свої нотатки про події 1986 року. Вийшла невеличка книжка. На жаль, українські видавництва не зацікавилися нею, тому автор запропонував ії видавництву «Європа», Москва, де вона і вийшла накладом у 1000 примірників у 2006 році.

Незважаючи на серйозну та відповідальну посаду, він знаходить час на дитячі повісті. Більше того – на справжні детективи для дітей. Усього написано 15 книг, а видані вже 10.

Олександр Есаулов тричі ставав лауреатом престижного літературного конкурсу «Коронація слова»: як прозаїк для дітей та дорослих, і як кіносценарист.


Зустріч проходитиме 26 квітня об 11:30 на Фейсбук-сторінці нашої бібліотеки  👉  https://www.facebook.com/Biblio.nivki/






Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар