Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

середу, 7 квітня 2021 р.

Цікавинки на щодень | Чи знаєте ви що...№2

Сьогодні продовжуємо знайомитись з несподіваними звичками видатних особистостей.

Піфагор. Був одним з найвпливовішим філософів і математиків. Він також одним із засновників вегетаріантства, але, не дивлячись на те, що суворо дотримувався цієї дієти, серед вегетаріанських продуктів були такі, які він не міг терпіти.

Піфагор не любив бобових до такої міри, що забороняв своїм послідовникам не тільки їсти, а навіть торкатися до них. Неясно, гидував він такою їжею з міркувань здоров’я, або у нього були інші причини.

Людвіг ван Бетховен. Був одним з найталановитішим композиторів світу, але писав музику трохи дивним чином. Творчий процес часто супроводжувався обливанням водою.

Пишучи музику, німецький композитор міряв кімнату кроками. І щоб ще краще працювати, він виливав собі на голову відро з водою і продовжував писати музику далі.

Оноре де Бальзак.
Найбільший твір Бальзака – серія романів і повістей «Людська комедія», що широко відома у всьому світі, але про його пристрасть до кави мало хто знає. Бальзак випивав до 50 чашок кави в день, а це немислима кількість кофеїну.

Він міг працювати до по 48 годин з невеликою перервою всього в три години – тож кава певно допомагала йому підбадьоритися, оскільки, мабуть, згодом у нього страшенно боліла голова.

Леонардо да Вінчі.
Не був він великим шанувальником сну. Італійський вчений епохи Відродження дотримувався поліфазного циклу, який включав в себе кілька періодів короткого сну протягом доби.

Не менш відомий, ніж да Вінчі, винахідник Томас Едісон, також був прихильником такого методу відпочинку, що, можливо, і пояснює, як їм обом вдалося зробити так багато за своє життя.
Альберт Ейнштейн.
У дитинстві майбутній геній відставав у розвитку і пізно навчився говорити. Він вважав, що таким чином «накопичував сили», необхідні йому для розробки декількох значних фізичних теорій, наприклад, теорії відносності.

Дорослішати, він дивував оточуючих все більше і більше, Не стриг волосся і не носив шкарпетки, вважаючи їх непотрібними елементами одягу.

Нікола Тесла. Сербсько – американський винахідник, відомий своїми відкриттями в сфері електротехніки, теж дотримувався незвичайного режиму сну.

Він вважав за краще спати лише дві години на день, але не це було найдивовижнішим у його характері. Кажуть, він часто масажував пальці ніг, перш ніж лягти спати, вважаючи, що це допомагає йому стимулювати клітини мозку. Також винахідник любив бути в компанії голубів, але ненавидів ювелірні прикраси.


Продовження читайте завтра!



📚Книги Оноре де Бальзака та багатьох інших письменників Ви можете 🔍знайти в нашій бібліотеці та бібліотеках Шевченківського району (після карантинних обмежень).


Запрошуємо скористатись зведеним 📝«Електронним каталогом ЦБС Шевченківського району м. Києва» http://shevcbs.kiev.ua/elektronnyj-katalog-2/ та 📝«Електронним каталогом Публічної бібліотеки ім. Лесі Українки» http://ecatalog.kiev.ua/F?RN=41184004



Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар