Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

вівторок, 27 квітня 2021 р.

Онлайн-зустріч з прозаїком Олександром Есауловим «Прип’ять 1986... Як це було» | Відео



У Міжнародний день пам'яті про чорнобильську катастрофу до нашої бібліотеки завітав онлайн український прозаїк, лауреат престижного літературного конкурсу «Коронація слова» - Олександр Есаулов.

26 квітня 1986 року, 35 років тому, вогонь Чорнобильської катастрофи обпалив землю України та ввійшов в історію як найбільша техногенна катастрофа ХХ століття. Пожежу після потужного вибуху на четвертому енергоблоці Чорнобильської АЕС не могли погасити 10 днів. Ця трагедія забрала життя багатьох людей та завдала шкоди здоров’ю мільйонів українців.

Особливе місце у творчості Олександра Юрійовича займає тема Чорнобильської трагедії. Автор не може не писати про ці події. Тому що він все це пережив, все це бачив на власні очі. На посаді заступника голови Прип’ятського міськвиконкому він зустрів аварію на Чорнобильській АЕС. Брав участь та організовував різні заходи, пов'язані з евакуацією населення міста. За працю у ці дні він був нагороджений орденом «За заслуги» 3-го ступеня.

Завдяки надзвичайно цікавій розповіді Олександра Юрійовича, глядачі мали змогу повернутися на 35 років назад в місто Прип’ять, побачити його до аварії, відчути неймовірну атмосферу та дізнатися про цікаві факти з життя міста. Також пан Олександр розповів свою роботу на посаді заступника голови Прип’ятського міськвиконкому та про трагічні події тих далеких днів.

Прозаїк представив свій творчий доробок на тему Чорнобильської катастрофи. Це книги: «Чорнобиль: літопис мертвого міста», «Мамо, а що це було?» та «Якого кольору собаки в Прип'яті. Справа №13» (серія «Дитячий детектив»).

Ми, українці, повинні пам’ятати та шанувати героїв, завдяки яким сьогодні живемо. Чорнобильська трагедія стосується усіх нас, і відлуння Чорнобильських дзвонів буде чути ще не одне покоління.



Книги, які представив Олександр Есаулов можна замовити, написавши на ел-пошту: rikpet@ukr.net





Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).


Немає коментарів:

Дописати коментар