Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

четвер, 22 квітня 2021 р.

Земля – наш дім

Заходи до Всесвітнього Дня Землі ми розпочали посадкою невеликої клумби та кущів біля бібліотеки. А продовжили онлайн зустріччю з Центром екологічних ініціатив «Екодія» «Енергоефективність та відновлювані джерела енергії».

Всеукраїнський День довкілля відзначається із 1999 згідно з Указом Президента України.

А історія Дня Землі почалася ще у 19 столітті, коли американський активіст Джон Мортон висунув ідею один день на рік повністю присвячувати висадці нових дерев і чагарників. Тоді цей день називався День Дерева.


У 1970 році відомий американський політик і активіст сенатор Гейлорд Нельсон організував групу зі студентів і провів першу «одноразову» акцію до Дня Землі. А у 1971 році було проголошено «Тиждень Землі» (протягом 3-го тижня квітня) як щорічну подію, яка стала дуже популярною серед населення США.

У той час як на початку День Землі відзначали здебільшого у Сполучених Штатах, природоохоронні організації зробили його міжнародним у 1990 році й організували акцію у 141 країні світу.

У 2009 році Генеральна Асамблея ООН проголосила Міжнародний день Матері-Землі, ухваливши відзначати його 22 квітня.

Сьогодні понад 1 мільярд людей у 192 країнах світу беруть участь у заходах до Дня Землі.





Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар