Суп – дуже звична для всіх нас страва. З самого раннього дитинства нам відомий його легкий та приємний смак. І це не дивно, бо суп – перша і важлива частина щоденного нашого раціону харчування. І тому, щоб підкреслити важливість цієї страви для нашого здоров’я, і було створено Міжнародний день супу, який відзначається, сьогодні, 5 квітня.
Слово «суп» походить від французького «soupe», а воно – від латинського «suppa», що означає в перекладі – хліб, розмочений у відварі або бульйоні.
Історія супу бере витоки у Стародавньому Китаї. Його варили за 100 років до нашої ери. А з появою посуду, здатного витримувати велику температуру для приготування цієї страви, суп міцно закріпився п’ять століть тому.
У національній кухні будь-якої країни існують свої рецепти цієї страви. Суп готують як влітку, так і в зимовий період. Супи допомагають насититися і відновити сили, підвищити тонус. А лікарі впевнені, що супи корисні навіть під час хвороби, прописуючи хворому легкі бульйони та овочеві супи для відновлення сил.
У світі налічується приблизно 150 типів супів, які поділяються на більш ніж тисячу видів, при цьому кожен вид має варіанти. Тож, готуючи суп, віддайте перевагу не звичайному рецепту супу, а вишуканому і нетрадиційному!
А для любителів інтелектуальної «їжі» до вашого столу у нашому меню - пропонуємо цікаву онлайн-вікторину «Кулінарія країн світу»!
Пройти онлайн-вікторину можна ТУТ
Смачного!
Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).
Немає коментарів:
Дописати коментар