Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

четвер, 1 квітня 2021 р.

Онлайн-вікторина "Наш Гоголь"

1 квітня 1809 року у Великих Сорочинцях на Полтавщині в старовинній українській родині Гоголів-Яновських з’явився на світ письменник і драматург, класик світової літератури Микола Гоголь. Автор творів «Тарас Бульба», «Вечори на хуторі поблизу Диканьки», «Ревізор», «Мертві душі» та багато інших. Писав у різноманітних літературних жанрах: від реалізму до містики.

Випускник Ніжинської гімназії вищих наук. Окрім літературної справи, займався історичними дослідженнями, збирав етнографічні матеріали. Мріяв написати малоросійську і всесвітню історію на основі матеріалів стародавніх народних пісень, міфів, легенд.

Гоголь пройшов шлях від домашнього вчителя до ад’юнкт-професора кафедри загальної історії Петербурзького університету, де викладав великий курс стародавньої історії.

Самобутня спадщина письменника та його непересічна особистість і донині викликає хвилювання читачів, а дослідників спонукає до роздумів.

У кожного з нас свій Гоголь: одні обмежуються шкільними знаннями, інші читають та перечитують все його життя, знаходячи все нові й нові глибини та невідомі факти.

Пропонуємо вам взяти участь у онлайн-вікторині «Чи знаєте ви Гоголя?»

Пройти онлайн-вікторину ТУТ


Ми будемо дуже раді, якщо ви відкриєте щось нове про великого письменника.





Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар